Business Unit MKB

Shreeshankar Varma

Naam:Shreeshankar Varma

Functie:Patent engineer

Afdeling:Unit MKB

Tel:+31 (0)40 243 37 15

Mail:S.Varma@aomb.nl


Behaalde in zijn geboorteland India een Bachelor in Electrical and Electronics Engineering en een Master in Energy Systems Engineering. Shreeshankar Varma rondde in augustus 2016 zijn studie Advanced Masters in Intellectual Property Law and Knowledge Management af aan de Maastricht University. Een maand later startte hij als Patent Engineer bij AOMB.

Shreeshankar was in India actief als uitvinder en kwam zo regelmatig in aanraking met octrooigemachtigden. Zijn interesse in het octrooivak was snel gewekt. Het werken aan nieuwe technologieën en aan anderen kunnen uitleggen hoe deze technologieën werken, dat is wat het vak voor hem zo aantrekkelijk maakt.

Als Patent Engineer ondersteunt Shreeshankar de octrooigemachtigden met onder andere literatuurstudies, octrooirecherches en zijn vakinhoudelijke kennis op het gebied van elektrotechniek.

Collega’s omschrijven Shreeshankar als toegewijd, hardwerkend en vriendelijk. Zijn grootste ambitie is om op korte termijn te starten met de beroepsopleiding tot octrooigemachtigde.

Shreeshankar leeft zich graag uit in een potje badminton. Maar ook lezen, reizen en fotografie behoren tot zijn grote passies.
Werkzaam bij AOMB sinds

Bij AOMB werkzaam vanaf 2016

Vestigingsplaats

Eindhoven HQ

Expertises en werkgebieden

Elektrotechniek; elektronica; telecommunicatie

Opleidingen

Advanced Masters in Intellectual Property Law and Knowledge Management – Maastricht University (afgerond in 2016)
Master in Energy Systems Engineering – Indian Institute of Technology Bombay (IIT Bombay), India (afgerond in 2012)
Bachelor Electrical and Electronics Engineering – University of Calicut, Kerala, India (afgerond in 2009)

Relevante werkervaring

Eerder werkzaam als Senior Research Executive bij Flareum Technologies (Mumbai, India) en Assistent Professor bij Sardar Patel Institute of Technology (Mumbai, India).