Business Unit Strategische partners

José Paredes Rojas

Naam:José Paredes Rojas

Functie:Europees en Nederlands octrooigemachtigde

Afdeling:Unit Strategische partners

Tel:+31 (0)40 243 37 15

Mail:J.ParedesRojas@aomb.nl


Opgegroeid in Venezuela en daar gewoond tot 2007. José Paredes Rojas studeerde scheikundige technologie in Venezuela en fysische chemie in Regensburg en Parijs. In 2013 promoveerde hij aan de Universiteit van Amsterdam in experimentele natuurkunde. Vanuit de ambitie om altijd met de nieuwste innovaties bezig te kunnen zijn, besloot hij in 2014 de beroepsopleiding tot octrooigemachtigde te gaan volgen bij AOMB.

Talen en culturen vindt hij fascinerend. José spreekt naast Nederlands vloeiend Engels, Frans, Duits, Portugees en Spaans. Niet zo vreemd dat zijn passie ligt in het opbouwen en onderhouden van intensieve samenwerkingen met agenten in Midden- en Zuid-Amerika. Ook richt hij zich op internationale cliënten in de procestechnologie.

José is als adviseur en collega altijd optimistisch, eerlijk en vriendelijk. Hij is een echt mensen-mens. Ook in zijn privéleven, waarin vrienden en familie een grote rol spelen. Daarnaast houdt hij van reizen en sport en dan het liefst gecombineerd.
Werkzaam bij AOMB sinds

Vanaf 2014 werkzaam bij AOMB

Vestigingsplaats

Den Haag / Rijswijk

Expertises en werkgebieden

Chemie; formulering van gedispergeerde systemen (emulsies, schuimen, suspensies); scheikundige technologie; proces-engineering; fysische chemie; oppervlaktechemie

Opleidingen

Scheikunde (Fysische Chemie) – Universität Regensburg in Regensburg, Duitsland en Université de Versailles Saint-Quentin-en-Yvelines (UVSQ) in Versailles, Frankrijk (afgerond in 2009)
Scheikundige Technologie – University of the Andes in Mérida, Venezuela (afgerond in 2004)

Relevante werkervaring

Procesingenieur bij een gedecentraliseerde bedrijfsconglomeraat in Venezuela; 2005 – 2007
Stage bij het Commissariat à l'énergie atomique in Saclay - Frankrijk; 2008 – 2009
Gepromoveerd wetenschappelijk onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam 2013 – 2014

Nevenactiviteiten

Lid van de Orde van Octrooigemachtigden