Business Unit International Partners

Ernest Baeten

Naam:Ernest Baeten

Functie:European patent attorney. Partner

Afdeling:Unit International Partners

Tel:+31 (0)40 243 37 15

Mail:E.Baeten@aomb.nl


Als collega en adviseur energiek, positief, integer en een echte teamplayer. Gaat blind voor AOMB en heeft een hekel aan sleur. Is geduldig met mensen, maar ongeduldig met ontwikkelingen. Deze kwaliteiten zijn kenmerken voor Ernest Baeten als leider van Business Unit International Partners.

De mooiste kant van het vak is volgens Ernest het contact met mensen. Ernest streeft langetermijnrelaties na op basis van wederzijds vertrouwen. Indien nodig stelt hij zich op als advocaat van de duivel, meer dan dat hij de cliënt naar de mond zal proberen te praten. Ernest geeft alleen adviezen waar hij 100% achter staat. Om als octrooigemachtigde tot een solide advies te komen vindt Ernest het belangrijk begrip te hebben van de relevantie van Intellectuele Eigendom in de bedrijfsvoering van zijn relatie. Een goed inlevingsvermogen is daarbij onmisbaar.

Ook de variatie die zijn functie met zich meebrengt vindt Ernest prachtig. Zo werkt hij op verschillende locaties, heeft hij verschillende verantwoordelijkheden en komt hij zodoende op verschillende plaatsen. Als leider van Business Unit Intermediairs is hij eindverantwoordelijk voor de contacten met advocatuur, incubators en buitenlandse agenten. In het bijzonder coördineert hij – in samenwerking met collega René Raggers – de contacten met Noord-Amerikaanse relaties.

Ook in zijn vrije is Ernest een teamplayer. Zo speelt hij fanatiek hockey, maar hij houdt ook van een stevig rondje hardlopen. Thuis tref je hem vaak aan in de keuken.


Werkzaam bij AOMB sinds

Vanaf 2002 werkzaam bij AOMB

Vestigingsplaats

Eindhoven HQ,

Expertises en werkgebieden

Technisch gebied, werktuigbouwkunde  
Geografisch verantwoordelijkheidsgebied: Noord-Amerika

Opleidingen

Technische Bedrijfskunde – Technische Universiteit Eindhoven (afgerond in 1988)

Relevante werkervaring

Voorheen werkzaam als Marketing coördinator Enginering Plastics bij DSM Kunststoffen en als Logistiek Manager bij International Paper

Nevenactiviteiten

Lid van de Nederlandse Orde van Octrooigemachtigden, EPI en AIPLA