Business Unit International Partners,

Ronald Korenstra

Naam:Ronald Korenstra

Functie:Senior European and Benelux trademark attorney,  plant breeders' rights attorney

Afdeling:Unit International Partners, Mark Your Brand

Tel:+31 (0)40 243 37 15

Mail:R.Korenstra@aomb.nl


Ronald Korenstra  is sinds 1998 werkzaam als kwekersrechtgemachtigde en Europees en Benelux merken- en modellengemachtigde bij AOMB Intellectual Property. De combinatie van juridische kennis van het intellectueel eigendom met de strategische visie op het succesvol introduceren van nieuwe rassen maakt hem bij uitstek de IE adviseur op kwekersrechtgebied voor de land- en tuinbouw en sierteeltsectoren. Naast het kwekersrecht houdt Ronald zich bezig met de bescherming van merken en modellen. Ronald maakt binnen AOMB deel uit van Business Unit Intermediairs.

Vanuit Business Unit Intermediairs heeft Ronald veel te maken met agenten en bedrijven buiten Nederland en Europa. Zijn internationale focus ligt met name op Zuid-Amerika en Afrika vanwege de dynamiek in de agrarische sector. Ronald heeft een uitgebreid internationaal werkverleden, waardoor hij bovengemiddelde kennis en ervaring heeft van culturen. Iets wat hem goed van pas komt bij het internationale aspect van zijn functie.

Wat Ronald daarnaast sterk maakt in zijn rol als IE adviseur is zijn dienstverlenende karakter in combinatie met een gezonde dosis assertiviteit, om zodoende problemen voor zijn cliënten op te kunnen lossen.

Ronald heeft zowel zakelijk als privé een brede interesse. Zo houdt hij zich bezig met bestuursactiviteiten binnen diverse organisaties, waaronder de Koninklijke Nederlandse Hockeybond. Maar ook aan lezen, familie en buiten in de natuur zijn besteedt Ronald graag zijn vrije tijd.


Werkzaam bij AOMB sinds

Vanaf 1998 werkzaam bij AOMB

Vestigingsplaats

Den Haag / Rijswijk

Expertises en werkgebieden

Kwekersrecht, merken- en modellenrecht, licenties en relevante commerciële beleidsvorming

Opleidingen

Plant Variety Rights – University of Cambridge (afgerond in 1986), Bedrijfskunde - Interuniversitaire Interfaculteit Bedrijfskunde Delft (afgerond in 1979) en Bedrijfseconomie – Erasmus Universiteit Rotterdam (afgerond in 1976)

Relevante werkervaring

Voorheen werkzaam als Manager in de tuinbouw- en sierteeltsector in Nederland en internationaal en als zakelijk dienstverlener in de agrarische sector en tuinbouwsector sinds 1985

Nevenactiviteiten

Lid van BBR, BMM, PLANTUM, CIOPORA en docent Kwekersrecht bij verschillende instituten