Business Unit Corporate

Vera op den Brouw-Sprakel

Naam:Vera op den Brouw-Sprakel

Functie:European patent attorney. Partner

Afdeling:Unit Corporate

Tel:+31 (0)40 243 37 15

Mail:V.Opdenbrouw-Sprakel@aomb.nl


Wordt door cliënten en collega's omschreven als enthousiast, georganiseerd, vriendelijk, analytisch en gedreven. Vera op den Brouw-Sprakel werkt binnen AOMB als Nederlands en Europees octrooigemachtigde op het gebied van chemie. Een rol die zij met veel enthousiasme vervult. In de loop der jaren heeft Vera een intensieve samenwerking opgebouwd met middelgrote en grote bedrijven binnen de chemische sector.

Het opbouwen van een sterke samenwerking is Vera's voornaamste doel. Door nauw samen te werken met zowel de cliënt als haar collega’s, is zij in staat haar cliënten de best mogelijke IP-oplossingen te bieden voor uiteenlopende vraagstukken.

Vera vindt het belangrijk dat haar cliënten het gevoel hebben dat zij in goede handen zijn. Een ambitie die zij met volle overgave waarmaakt. Haar organisatietalent en zorgzaamheid zorgen ervoor dat ook collega’s haar weten te vinden wanneer zij behoefte hebben aan advies of begeleiding. Vera geniet ervan als zij het beste uit mensen kan halen.

Vera is moeder van twee kinderen en heeft daarnaast een grote passie voor gezond koken en het onderhouden van haar moestuin.


Vera heeft dit jaar deelgenomen aan de Industrial Property Patents Course georganiseerd door the University Politenico di Milano inzake het Unitary Patent en het Unified Patent Court en is daarvoor geslaagd. Vera was de enige Nederlandse deelnemer en in totaal de tweede Nederlander die heeft deelgenomen aan de cursus.

Vera is lid van EPLIT. EPLIT is de European Patent Litigators for Europe Patent Attorneys, hierdoor blijft ze op de hoogte van de nieuwe wetgeving binnen Europa. 
"EPLIT is the European Patent Litigators for European Patent Attorneys who would be qualified to conduct litigation before the Unified Patent Court (UPC) once that is established. The main objective of the EPLIT is promoting user-friendly, fair, efficient and cost-effective patent litigation in Europe, especially with the participation of European Patent Attorneys in proceedings before the UPC and to to increase and strengthen the relationships between practitioners entitled to represent Parties in patent disputes in Europe, and to encourage information exchange between its members."

Werkzaam bij AOMB sinds

Vanaf 2002 werkzaam bij AOMB

Vestigingsplaats

Eindhoven HQ

Expertises en werkgebieden

Organische chemie, fysische chemie, polymeerchemie, food & feed en farma

Opleidingen

Promotieonderzoek op gebied van chemie - Radboud Universiteit Nijmegen (afgerond in 2001), Organische Chemie – Radboud Universiteit Nijmegen (afgerond in 2002) en Chemie – Katholieke Universiteit Nijmegen (afgerond in 1998)

Relevante werkervaring

Binnen AOMB uitvoerige ervaring met opstellen en verlenen van octrooiaanvragen, Oral proceedings voor EPO gedurende verleningsprocedure, oppositie- en beroepsprocedures, FTO analyses, Third Party observations, Nederlandse rechtszaken voor inbreuk en nietigheid

Nevenactiviteiten

Lid van de Nederlandse Orde van Octrooigemachtigden, VEI, AIPPI, EPI en EPLIT. Intern verantwoordelijk voor opleidingen