Business Unit Corporate

Joost Nelissen

Naam:Joost Nelissen

Functie:Senior European patent attorney

Afdeling:Unit Corporate

Tel:+31 (0)40 243 37 15

Mail:J.Nelissen@aomb.nl


Een octrooigemachtigde met een behulpzaam karakter en een bovengemiddelde dorst naar kennis. Die combinatie maakt Joost Nelissen uniek. Hij houdt zich het liefst bezig met het tackelen van niet-alledaagse IE-vraagstukken, variërend van de nieuwste technieken tot juridisch-procedureel inhoudelijke vragen bij complexe zaken. Door zijn enthousiasme om ingewikkelde vraagstukken tot de bodem uit te zoeken, zit hij bij veel collega's onder de sneltoets.

Vanuit deze drive maakt Joost deel uit van AOMB’s Operational Excellence Center (OEC). Het OEC opereert vanuit de ambitie om te excelleren in dienstverlening, door de kennis en kwaliteit die binnen AOMB aanwezig is te waarborgen en waar mogelijk te verbeteren. Op deze manier legt Joost de lat hoog voor zichzelf én zijn collega’s.

Naast zijn werk als octrooigemachtigde geeft Joost ook les voor SBO, dit is de stichting beroepsopleiding voor aankomend octrooigemachtigde. Ook is hij gastdocent bij IPKM, voor de Advanced Master in Intellectual Property Law and Knowledge Management. (LLM/MSc).
 
Dat Joost een betrokken adviseur en collega is dat blijkt. Zijn deur staat altijd open voor vragen en advies, maar ook voor de dagelijkse dosis humor. Kenmerkend voor Joost zijn een groot analytisch vermogen, oog voor detail en een heldere manier van communiceren.
 
Logisch gevolg van alle dorst naar kennis is dat Joost in zijn vrije tijd zijn hoofd graag leeg maakt. Hij zet zijn gedachten dan ook op nul door middel van sportieve activiteiten zoals skiën, bootcamp en badminton.


Werkzaam bij AOMB sinds

Vanaf 2008 werkzaam bij AOMB

Vestigingsplaats

Eindhoven HQ

Expertises en werkgebieden

Werktuigbouwkunde, machinebouw, aandrijfsystemen, hydraulische systemen, mechatronica en automotive, in het bijzonder continu variabele transmissies

Opleidingen

Werktuigbouwkunde, afstudeerrichting Automotive Engineering Science – Technische Universiteit Eindhoven (afgerond in 2003)

Relevante werkervaring

Voorheen werkzaam als Mechanisch ontwerp en mechatronica bij Gear Chain Industrial B.V.

Nevenactiviteiten

Lid van de Nederlandse Orde van Octrooigemachtigden, EPI en docent beroepsopleiding octrooigemachtigden